Debat: “La necessitat d’una organització juvenil anarquista”

Debat: “La necessitat d’una organització juvenil anarquista”

Dissabte 3 de març, 18:00

Ateneu Llibertari Acracia de Badalona.
Passatge del Riu Tordera, Baixos 5-7, Lloreda (Badalona)

L2 Pep Ventura // RENFE Badalona

Durant els últims anys els anarquistes hem viscut un canvi respecte a la manera d’entendre’ns i organitzar-nos, en especial els joves. A finals dels ’90 i principis dels 2000 van sorgir nombroses crítiques i qüestionaments sobre el que fins llavors era el Moviment Llibertari clàssic: la CNT, la FAI, la FIJL, etc. Sobretot la FIJL (Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries) havia estat, fins llavors, el referent de la lluita anarquista juvenil. Però a partir de la seva desaparició, en la militància “pública”, aquest referent va quedar vuit, contribuint en la desaparició i la desorganització de la joventut anarquista.
Avui en dia: Què hem après? Hauríem d’apostar per les organitzacions anarquistes? Són necessaris els grups d’afinitat? De quina manera podem els joves anarquistes lluitar pels nostres ideals? Per què val la pena decantar-se: centres socials, ateneus, lluita obrera, sindicats, lluites de barris, grups anarquistes… ?
En el debat tractarem d’exposar el punt de vista que els joves de la FIJA tenim sobre aquestes qüestions, i el perquè pensem que hauríem de recuperar el model de la FIJL dels anys ’90.


Debate: “La necesidad de una organización juvenil anarquista”

Sábado 3 de marzo a las 18:00

Ateneo Libertario Acracia de Badalona
Pasaje del Rio Tordera, Bajos 5-7, Lloreda (Badalona)
L2 Pep Ventura // RENFE Badalona

Durante los últimos años los anarquistas hemos vivido un cambio respecto a la manera de entendernos y organizarnos, en especial los jóvenes. A finales de los 90 y principios de los 2000 surgieron numerosas críticas y preguntas hasta lo que hasta entonces era el Movimiento Libertario clásico, en concreto la CNT, la FAI, la FIJL… En concreto ésta última, la FIJL (Federación Ibérica de Juventudes Libertarias), era hasta el momento el referente de la lucha anarquista juvenil. A partir de su desaparición de la militancia “pública” ese referente quedó vacío, hecho que contribuyó a la dispersión y la desorganización de la juventud anarquista.

A día de hoy, ¿qué hemos aprendido? ¿Debemos apostar por las organizaciones anarquistas? ¿Son necesarios los grupos de afinidad? ¿De qué manera podemos los jóvenes anarquistas luchar por nuestras ideas? ¿Por qué vale la pena decantarse: centros sociales, ateneos, lucha obrera, sindicatos, luchas de barrios, grupos anarquistas…?

En el debate trataremos de exponer el punto de vista que los jóvenes de la FIJA (Federación Ibérica de Juventudes Anarquistas) tenemos sobre estas cuestiones, y el por qué pensamos que debemos recuperar el modelo de la FIJL de los años 90.

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s