El procés judicial contra el 15-M de Barcelona perd força després de la declaració de vuit diputades

El procés judicial contra el 15-M de Barcelona perd força després de la declaració de vuit diputades

El procés judicial contra una vintena d’indignades processades pels fets del 15 de juny al Parlament de Catalunya perd un llençol a cada bugada. La declaració de vuit diputats aquest matí davant del jutge Eloy Velasco no ha reforçat les tesis de Manos Limpias ni de les mossos d’esquadra, tot el contrari, ha posat més dubtes sobre la versió oficial que sosté que els i les acusades van cometre un delicte contra les institucions de l’Estat. A preguntes de la defensa dels acusats, la majoria de parlamentaris han manifestat que no van passar por i que no van patir per la seva integritat física. Alfons López-Tena ha afirmat que el dispositiu policial organitzat al voltant del parc de la Ciutadella va generar majors dificultats per accedir a l’hemicicle que no pas l’actuació de les manifestants. Ernest Maragall, per la seva banda, ha explicat que estaria disposat a obrir un procés de mediació amb les persones encausades, i fins i tot ha dit que li agradaria seure a parlar amb elles. A aquestes declaracions cal sumar-hi el fet que dos diputats d’ICV, Joan Boada i Salvador Milà, han rebutjat la citació de l’Audiència Nacional i no s’han presentat a la seu del Palau de Justícia. Els ecosocialistes han dit, en roda de premsa a la seu del Parlament, que no s’han personat davant del magistrat per dues raons: no es senten perjudicats per aquells fets i no volen donar cobertura ni reconeixement a l’acusació popular del sindicat ultradretà Manos Limpias. Previsiblement Velasco ara els citarà a declarar a Madrid.

Les declaracions més contundents

Montserrat Tura, tot i haver manifestat en un primer moment que no creia que fos l’Audiència Nacional qui havia de jutjar els imputats, avui s’ha ratificat en el seu testimoni i ha afirmat que els que van cometre fets delictius hauran de pagar per les seves accions, sense especificar si només desitja ser rescabalada pels danys a una jaqueta, un mocador i una bossa, o vol anar més enllà i aconseguir una condemna de fins a 5 anys de presó per a l’indignat que li va dibuixar un gargot sobre la vestimenta. El diputat Jordi Turull ha parlat en nom dels parlamentaris del grup de CiU, i tot i dir que no volien criminalitzar cap moviment de protesta, ha confirmat que ells arribaran fins al final per aclarir els fets i “aconseguir una condemna per als agressors”. Del conjunt de manifestacions escoltades aquest matí al Palau de Justícia se’n deriva la conclusió de que el cas es desinfla. Ara serà el jutge Velasco i la fiscal assignada al cas qui hauran de decidir la continuació o no del procés d’instrucció cap a totes les persones imputades. L’escenari més plausible és que s’arxivi l’acusació –per manca de proves– contra algunes de les encausades i continuï contra la resta de manifestants imputades.

Tres-centes persones a l’exterior

Mentre tot això passava a l’interior de la sala, a l’exterior fins a tres-centes persones s’han arribat a manifestar contra la presència del jutge Velasco a Barcelona i la declaració dels diputats. S’han escoltat crits constants de rebuig al sistema polític actual, als representants parlamentaris, als mossos d’esquadra i als mitjans de comunicació. Cal recordar que l’expedient judicial del cas del Parlament es fonamenta en elements provatoris extrets de les imatges de vídeo i les fotografies que nombroses televisions i agències de notícies van entregar a la policia catalana després de rebre una ordre de la fiscalia. La discrepància amb la presència de les càmeres aquest matí ha arribat fins el punt que un grup de manifestants ha tallat un cable que Telecinco utilitzava per emetre en directe des de davant del Palau de Justícia. Cap a migdia s’ha desconvocat la protesta, poc després que s’hi afegís una concentració d’estudiants universitaris que fins aquella hora havien estat concentrats davant la seu del Comissionat d’Universitats de la Via Laietana en contra del pla de governança que vol retallar dràsticament els drets de participació de l’estudiantat i el professorat en els òrgans de decisió de les universitats.

Jesus Rodriguez

 

EXTRET DE:

http://www.lahaine.org/index.php?p=58221

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s