Destituït el cap dels Mossos a la Ciutat de la Justícia per l’assalt policial del 6 d’octubre

 

Joan Mallafré, cap dels Mossos a la Ciutat de la Justícia, ha estat fulminantment destituït per la seva actuació el passat 6 d’octubre. Va ser el responsable de l’assalt policial a l’interior de l’edifici judicial amb l’objectiu de detenir 6 activistes del moviment del 15-M que voluntàriament s’havien personat al jutjat de guàrdia. Els joves havien sabut que els seus noms apareixien al llistat d’imputats per l’Audiència Nacional en referència als fets del Parlament del 15 de juny. L’acció policial al vestíbul de la Ciutat de la Justícia va ser protagonitzada per una cinquantena d’antiavalots, i va generar fortíssimes crítiques dels més alts òrgans de la judicatura.

El 7 d’octubre el TSJC va emetre un duríssim comunicat on reclamava la depuració de responsabilitats, l’endemà el mateix escrit era subscrit pel Consejo General del Poder Judicial. Cal recordar que durant la controvertida intervenció policial diversos advocats i periodistes van ser retinguts per ordre de Mallafré al vestíbul de l’edifici, mentre a la cafeteria es vivien escenes de molta tensió quan els policies arrossegaven per la força els activistes que posteriorment van ser emmanillats i conduïts a la comissaria de la Zona Franca.

El jutge de guàrdia, Josep Maria Miquel Porras, ja va mostrar la seva indignació per l’operatiu, i visiblement enfurismat va convocar al seu despatx a l’ara destituït, al cap de la BRIMO i al responsable de la instrucció dels fets del Parlament. A mitja tarda va ser el conseller Felip Puig qui va anar personalment a l’edifici judicial per mostrar les seves disculpes a la jutgessa degana Maria Josep Feliu.

 

EXTRET DE:

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/destituit-el-cap-dels-mossos-la-ciutat-de-la-justicia-lassalt-policial-del-6-doctubre

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s