Nou Espai Alliberat a Gràcia ( comunicat )

NOU ESPAI ALLIBERAT A GRÀCIA
A la cantonada de Travessera de Gràcia amb el carrer Mare de Déu dels desemperats

Qui som ?
Som veïns i veïnes del barri, joves, gent gran, estudiants, treballadors, aturades,immigrants . . . , persones que participem als moviments socials i a diferents col•lectius i entitats de Gràcia, però sobretot, som persones precàries, fartes de veure com el poder financer, governat per grans empreses i entitats bancàries, especulen amb les nostres cases i vides, cansades de veure, com l’Estat sobreposa els interessos econòmics a les necessitats de les persones.

Estem fartes de veure com es retallen els drets socials, en àmbit educatiu o sanitàri . . . etc; mentre’s augmenten pressupostos en despeses de cossos repressius de l’estat i armanent militar , i, veient on els diferents Governs utilitzen, l’ús de la por, violència, discriminació i vulneració de drets fonamentals per resoldre problemes que afecten a la societat civil.

Per que hem ocupat un banc ?

És la màxima expressió del capitalisme i un dels motius més evidents de patiment que treuen de la majoria de la población i en benefici dels seus interesos econòmics.

Cada dia a l’estat espanyol hi ha aproximadament uns 300 desnonaments, on els bancs acostumen a ésser els responsables de desnonaments de les famílies per imagaments de les hipoteques. A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema pobresa. Com a contrapartida, només en el nostre barri hi ha uns 800 pisos buits, com a tants altres llocs, es segueix fent fora als veïns i veïnes del barri.

Creiem que és l’hora de fer front a l’especulació i a les màfies immobiliàries i financeres. Lluitem per les nostres cases, centres socials, Casals i/o Ateneus, i pel nostre futur immediat i vital, però també pel món en què volem viure. En solidaritat amb els i les veïnes, i espais sota en perill de desallotjament o desnonament, i pel suport mutu, resistirem i resoldrem de forma directa,activa i col•lectiva les nostres necessitats bàsiques.

Per tot això, s’ha alliberat aquest banc que portava temps en desús, per donar cabuda a tot tipus de necessitats i iniciatives dels veïns i veïnes del barri i dels diferents col•lectius i associacions. Volem que sigui un punt d’encontre, que generi debat i discussió i per portar a terme tot tipus d’activitats, com xerrades,tallers, passi de documentals, i punt de trobada i d’informació del barri.

Ens trobarem cada dia a les 7 del vespre per portar propostes i donar-li vida aquest nou projecte.

VINE I PARTICIPA !

ALLIBERANT ESPAIS, CONSTRUÏNT ALTERNATIVES !

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/433032/index.php

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s