Ha mort l’Emili Pardiñas (ex component del MIL)

El passat 23 d’Octubre va morir EMILI PARDIÑAS conegut militant del MIL i darrerament del col•lectiu llibertari la Lluna Negra.
Va néixer a Lleida i va passar la seva Infància i adolescència al Marroc. Sociòleg i advocat, va participar al Maig francès i fou militant del MIL amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas pel MIL. El llibre té per títol un comen…tari de Salvador Puig Antic: Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes. El dedica a la seva companya Hortensia, a la seva filla Íxia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.
Va participar al Congrés d’auto dissolució del MIL a Tolosa a l’agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL. Posteriorment, com advocat laboralista ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i les companyes empresonades.
El 2004 a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, va participar a la conferència de premsa i manifest de militants de MIL OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

“P: Si aquello era pura rebeldía juvenil –como algunos me han preguntado-, compañeros afines, octogenarios como Luis Andrés Edo y otros muchos por encima de los cincuenta entre los que me cuento, hemos de agradecer a la Utopía anarquista su crema rejuvenecedora: seguimos jóvenes. Y más rebeldes a la vista de la saturación y extensión – gracias a la globalización- de la mediocridad ¡otra vez!”

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/433088/index.php

 

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s