Ha mort l’Emili Pardiñas (ex component del MIL)

El passat 23 d’Octubre va morir EMILI PARDIÑAS conegut militant del MIL i darrerament del col•lectiu llibertari la Lluna Negra.
Va néixer a Lleida i va passar la seva Infància i adolescència al Marroc. Sociòleg i advocat, va participar al Maig francès i fou militant del MIL amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas pel MIL. El llibre té per títol un comen…tari de Salvador Puig Antic: Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes. El dedica a la seva companya Hortensia, a la seva filla Íxia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.
Va participar al Congrés d’auto dissolució del MIL a Tolosa a l’agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL. Posteriorment, com advocat laboralista ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i les companyes empresonades.
El 2004 a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, va participar a la conferència de premsa i manifest de militants de MIL OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

“P: Si aquello era pura rebeldía juvenil –como algunos me han preguntado-, compañeros afines, octogenarios como Luis Andrés Edo y otros muchos por encima de los cincuenta entre los que me cuento, hemos de agradecer a la Utopía anarquista su crema rejuvenecedora: seguimos jóvenes. Y más rebeldes a la vista de la saturación y extensión – gracias a la globalización- de la mediocridad ¡otra vez!”

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/433088/index.php

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s