[Fotos] Interior quiere sancionar con 200 € más de 140 activistas por “desórdenes públicos”

Interior vol sancionar amb 200€ més de 140 activistes per “desordres públics”

Diverses persones estan rebent propostes de resolució de sanció per haver comès, segons el Departament d’Interior, infraccions lleus de la seguretat ciutadana. Les sancions es refereixen a dos fets diferents. Interior pretén multar, per una banda, les participants de la manifestació contra la concentració de Plataforma per Catalunya a la plaça Sant Jaume de Barcelona, el 2 d’octubre i, per l’altra, les persones que els Mossos d’Esquadra van retenir el 21 de juliol a la sortida de la parada del Metro Ciutadella-Vila Olímpica, quan es dirigien a una concentració a les portes de l’Hospital del Mar contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació a aquest hospital. Totes dues propostes de resolució són de 200€ de multa.

Les propostes de resolució de les sancions que es volen imposar, a les quals es podran presentar al·legacions els pròxims dies, es refereixen a “una alteració de la seguretat col·lectiva i a la provocació de desordres a la via pública”, en el cas de la retenció a Ciutadella Vila-Olímpica, i a “la desobediència dels mandats de l’autoritat”, en el cas de la manifestació contra PxC. Ambdues són infraccions lleus contemplades a la Llei Orgànica 1/1992 sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana. Cal dir que els Mossos mai s’han acollit a aquest tipus d’infracció per sancionar manifestants, si bé la Policia espanyola ja ho va usar contra veïnes en alguns talls de trànsit.

77 persones retingudes al sortir del metro

El primer grup de sancionats va ser retingut el 21 de juliol, un dia després de la manifestació a Barcelona convocada per les assemblees d’indignades, a la sortida de l’estació de metro de Ciutadella-Vila Olímpica. Aleshores van ser 77 persones les identificades i els Mossos ho van justificar dient que s’havia celebrat “una manifestació que no havia estat comunicada oficialment i pels desperfectes causats al centre de Barcelona”. La retenció va durar més d’una hora i mitja. La jornada del 21 de juliol va començar ben d’hora, amb talls de trànsit a l’Avinguda Diagonal i l’Avinguda Meridiana -on van ser identificades 45 persones més, al carrer de Rio de Janeiro-. Després les manifestants van baixar fins al Passeig de Gràcia i van agafar el metro per dirigir-se a una concentració contra l’ERO a l’Hospital del Mar.

Antifeixistes retinguts i multats

El segon grup al que li estan arribant propostes de resolució són les antifeixistes que es van manifestar, el 2 d’octubre, contra la concentració de la xenòfoba PxC a la Plaça Sant Jaume. Els Mossos les van encapsular pels volts de la una, quan es trobaven al carrer de la Bòria. La retenció i identificació de les manifestants va durar més de dues hores, amb escorcolls i dues detencions. Una, a un home que va dir-li als Mossos “covards”, i l’altra contra un jove. En la proposta de resolució contra les antifeixistes, els Mossos exposen que “durant el recorregut els manifestants van impedir la normal circulació tant dels vehicles particulars com dels serveis públics, pel que va ser necessari que la Guàrdia Urbana tallés la circulació, i es van haver de desviar diferents línies d’autobusos” i asseguren que “degut a dues concentracions la manifestació no comunicada dificultava la prevenció i manteniment de la seguretat ciutadana per part dels agents i membres dels cossos de seguretat”. Es refereixen a la concentració de la plaça Sant Jaume, “de caire antagònic” a la manifestació, segons la proposta, i a una suposada activitats esportiva que es celebrava a aquella hora al Passeig de Lluís Companys. Tot i així la infracció es refereix a una desobediència ja que els Mossos asseguren que “es va donar l’ordre als manifestants de què es tractava d’una manifestació no comunicada i que finalitzessin immediatament”, i les manifestants van desobeir, proseguint amb la manifestació.


 

EXEMPLE REBUT A LAHAINE.ORG

 

EXTRET DE:

http://www.lahaine.org/index.php?p=56882

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s