300 persones boicotegen la celebració dels Premis Cambra 2011 davant la visita del president Artur Mas [Sabadell]


Per presidir l’acte, els organitzadors del premi van pensar en el President de la Generalitat, Artur Mas, amb arrels maternes en aquesta ciutat, ja que la seva mare, del clan dels “Gavarró”, pertany a una família mafiosa del sector tèxtil, el qual , històricament, ha estat un dels motors econòmics de la ciutat, des del segle XIX fins a les dècades finals del segle XX, forjant sobre la base de l’explotació laboral més aferrissada, la fam o l’adquisició de capital per mitjans deplorables (estraperlo, especulació urbanística, etc).

Davant aquesta situació, des de fa setmanes CNT i CGT vam anunciar una convocatòria a la qual es van adherir o convocar de manera autònoma diferents col·lectius i organitzacions, com ara el CSA La Mekanica, el PCPC, l’Ateneu Llibertari de Sabadell, diferents assemblees d’ “indignats “de la ciutat o poblacions properes com Badia del Vallès, membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o l’MPS (Moviment Popular de Sabadell-Esquerra Independentista-). Davant aquesta crida 300 persones van mostrar el que opinaven davant la presència de tant burgès, policia uniformat al servei del patró i polític servil als dictats dels mercats.

Els crits i càntics de la gent eren clars i concisos, des dels ja clàssics “no hi ha pa per tant xoriç”, als potser més nous com “no és una crisi, és capitalisme”. El repertori va ser variat i eloqüent, fresc i, alhora, increpant davant tant uniformat policial, a qui se’ls hi va recordar que “de blau, verd o marró, un cabró és un cabró”, o els que vestien amb les seves corbates, pèls engominats (o perruquí de categoria) i mirada depredadora, se’ls va recordar que “aquests de corbata són unes rates”. Des de les 19:30 fins passades les 21:00 hores se’ls hi va recordar unes quantes veritats i, sens dubte, el grau d’exaltació verbal va ser digne d’admiració, les veus s’esgargamellaven amb o sense megàfon, crits incansables que es preguntaven a quina mútua anava Artur Mas, sobre el paper repressor dels Mossos, les retallades socials, reivindicacions futures i autogestionàries, en fi, que el sopar commemoratiu a més d’un se li va ennuegar, només calia veure la cara de l’alcalde de Sabadell, el senyor Bustos, conegut per les seves arts caciquils i per practicar l’endollisme dins del consistori, de l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, o la dels burgesos que potser, aquesta nit, van tenir malsons pensant en la possibilitat de que els /les explotadxs conscients s’allunyaven de les doctrines ciutadanes.

Durant l’acte un grup d’espontanis degudament equipats van tallar els 4 o 5 carrils de l’Eix Macià, una de les principals artèries de Sabadell durant una mica més de 30 minuts, col·lapsant el trànsit rodat i dificultant l’arribada dels comensals. No està de més recordar que, tot i qui subscriu aquestes línies practica el vegetarianisme, que “tot porc li arriba el seu Sant Martí”. En definitiva, un acte que va complir les expectatives i que des de CNT de Sabadell ho veiem com una peça més en el trencaclosques de mobilitzacions davant el panorama que se’ns ve a sobre. Tal com es deia a la concentració “Ningú, NINGÚ ENS REPRESENSTA”.

CNT-AIT Sabadell

Secretaria de Premsa

 

EXTRET DE :

http://cntsabadell.wordpress.com/

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s