Manifestació “Gent sense casa, cases sense gent, no s’enten!”

Dissabte 22 d’octubre 18H C/Mare de deu de la salut (cantonada c/ Escorial) Metro joanic (L4) / lesseps (L3)

Prou Desallotjaments!

————————————————————–

Som un grup de veïnes i veïns del Barri de Gràcia. Ocupem sis cases al carrer Mare de Déu de la Salut des de l’any 2005. En el moment en que van ser okupades estaven abandonades i expressament degradades, amb els sostres i terres parcialment destruïts, a l’espera d’un procés d’expropiació. Durant aquests sis anys les hem reconstruït convertint­les en llars estimades que han acollit i segueixen acollint a molta gent.

El 7 d’octubre se celebrarà un judici civil en el que es demanarà el desnonament i subsegüent desallotjament de les nostres cases i la d’una veïna que porta dècades vivint allà. En principi no ens podrem presentar; se’ns demanen mil cinc­ cents euros de caució per a poder participar en la “justícia”. Igualment, de poc serviria la nostra assistència ja que, segons els seus termes, res dels nostres 6 anys d’energia, vida, treball i amor té valor. El seu món és un món estèril, fet de guanys i transaccions, amb el que no podem, ni volem, dialogar.

L’actual propietari de les nostres cases, com de tantes altres a Barcelona, és Nuñez y Navarro. S’amaguen darrera d’una multitud de filials, una eina més en la seva estratègia d’acumulació de guanys. Josep Lluís Nuñez i el seu fill Josep Lluis Nuñez i Navarro, porten dècades estafant, i rebent favors a canvi del pagament de suborns a funcionaris públics i polítics de torn. També porten dècades especulant amb el sòl i onvertint aquesta ciutat en un lloc cada vegada més inhabitable.

Cada dia a l’estat espanyol hi ha 300 desnonaments. A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema precarietat. I com a contrapartida, només en el nostre barri hi ha uns 8000 pisos buits. I com a tants altres llocs, se segueix fent fora als veïns del barri.

És hora de fer front a l’especulació i a les màfies immobiliàries i financeres. Lluitem per les nostres cases, i pel nostre futur immediat i vital, però també pel món en el que volem viure. En solidaritat amb les i els veïns, veïnes i cases sota amenaça de desallotjament, i pel suport mutu, resistirem. I resoldrem de forma directa i col∙lectiva les nostres necessitats bàsiques.

 

EXTRET DE:

http://www.lahaine.org/index.php?p=56850 

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s