Metro gratis al Clot!

Avui a les 8:30 del matí un grup d´unes 10 veïnes del barri del Clot ens hem dirigit a una de les entrades del metro per fer una senzilla, però efectiva acció. Mentre unes quantes bloquejaven les portes amb cinta americana i quedaven obertes de bat a bat, unes altres aprofitaven per pintar amb esprai les càmeres de videovigilància i un altre grup de gent baixava per repartir octavetes per animar la gent a colar-se al metro. Al crit de “cola´t tu també, que pagui Millet!”, “què la crisi la paguin els rics!”, “TMB explota les treballadores i agredeix viatgers” o “avui el metro és gratis!”, la gran majoria de veïnes que entraven o sortien del metro han mostrat complicitat envers l´acció i han aprofitat l’ocasió per viatjar sense pagar.
D’aquesta manera, encara que tansols durant uns minuts, s´ha aconseguit aplacar la rutina, la sensació de control i ordre imperant al metro. De les mirades baixes i perdudes típiques de les 8 del matí hem passat, per uns moments, a somriures i mirades còmplices i a veure com alguna gent es colava engrescada a la cara del treballador de torn de TMB, que feia acte de presència per començar a retirar la cinta d´una de les portes.
Us animem a practicar uns minuts de metro gratis als vostres barris!!!

“Per què colar-se al metro?

Si els polítics i els rics ens imposen retallades, impostos, hipoteques i lloguers abusius, necessitem crear eines per facilitar-nos la supervivència.
Acció directa contra la crisi!

El transport públic ha de pertànyer a tothom, però TMB no és nostre. És una empresa culpable de corrupció i de fomentar un model urbanístic que afavoreix els especuladors i turistes en contra de les veïnes i els veïns.
No pagarem els sous astronòmics dels dirigents de TMB!

Hi ha molts feixistes que treballen com “segurates” al metro i hi ha hagut molts casos d’agressions contra immigrants o altres usuaris.
Hem de dir clarament que el metro és nostre!
Cola’t tu també!”

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/432144/index.php

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s