Metro gratis al Clot!

Avui a les 8:30 del matí un grup d´unes 10 veïnes del barri del Clot ens hem dirigit a una de les entrades del metro per fer una senzilla, però efectiva acció. Mentre unes quantes bloquejaven les portes amb cinta americana i quedaven obertes de bat a bat, unes altres aprofitaven per pintar amb esprai les càmeres de videovigilància i un altre grup de gent baixava per repartir octavetes per animar la gent a colar-se al metro. Al crit de “cola´t tu també, que pagui Millet!”, “què la crisi la paguin els rics!”, “TMB explota les treballadores i agredeix viatgers” o “avui el metro és gratis!”, la gran majoria de veïnes que entraven o sortien del metro han mostrat complicitat envers l´acció i han aprofitat l’ocasió per viatjar sense pagar.
D’aquesta manera, encara que tansols durant uns minuts, s´ha aconseguit aplacar la rutina, la sensació de control i ordre imperant al metro. De les mirades baixes i perdudes típiques de les 8 del matí hem passat, per uns moments, a somriures i mirades còmplices i a veure com alguna gent es colava engrescada a la cara del treballador de torn de TMB, que feia acte de presència per començar a retirar la cinta d´una de les portes.
Us animem a practicar uns minuts de metro gratis als vostres barris!!!

“Per què colar-se al metro?

Si els polítics i els rics ens imposen retallades, impostos, hipoteques i lloguers abusius, necessitem crear eines per facilitar-nos la supervivència.
Acció directa contra la crisi!

El transport públic ha de pertànyer a tothom, però TMB no és nostre. És una empresa culpable de corrupció i de fomentar un model urbanístic que afavoreix els especuladors i turistes en contra de les veïnes i els veïns.
No pagarem els sous astronòmics dels dirigents de TMB!

Hi ha molts feixistes que treballen com “segurates” al metro i hi ha hagut molts casos d’agressions contra immigrants o altres usuaris.
Hem de dir clarament que el metro és nostre!
Cola’t tu també!”

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/432144/index.php

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari