L’actuació il·legal de Felip Puig indigna el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, integrada per tots els jutges degans i tots els presidents d’audiències, ha redactat aquest matí un contundent acord on condemna la irrupció policial protagonitzada pels Mossos d’Esquadra, dijous passat, a la Ciutat del Justícia. 65 agents de la Brigada Mòbil i una dotzena d’agents de paisà van irrompre al recinte per detenir sis joves que s’havien personat voluntàriament a primera hora del matí. Els joves, sabent que havien estat imputats en la causa oberta a l’Audiència Nacional pel bloqueig simbòlic del Parlament del passat 15 de juliol, van posar-se a disposició judicial davant el jutjat de Guàrdia que va contactar amb l’Audiència Nacional per comunicar la personació. Mentre esperàven, en un operatiu sense precedents, foren detinguts a la cafeteria i duts a la comissaria de la Zona Franca, on quedaren en llibertat hores després.
El màxim òrgan judicial assenyala que l’operatiu va ser “inqualificable” i que “només es pot entendre des del més absolut menyspreu als drets individuals dels ciutadans i al respecte que mereixen els tribunals de justícia com a garants d’aquests drets”. Afegeix que es va actuar de forma “manifestament desproporcionada” i que tot plegat “va constituit un clar abús en l’exercici de la força”.
Interior vulnera la llei

El comunicat recorda, a més, que l’operatiu es va realitzar en frau de llei. Cap comandament policial va complir els preceptius articles 547 i 564 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que obliga a la policia a demanar l’autorització de la jutgessa degana de Barcelona per accedir als jutjats. El TSJC afirma que davant “l’extrema gravetat dels fets” cal depurar responsabilitats. Per la sala de govern, els fets revesteix major gravetat perquè els joves ja estaven, voluntàriament, a disposició judicial i romanien a la cafeteria en espera d’una decisió judicial. En aquest sentit, insisteix que les detencions van ser “absolutament innecessàries pera la pràctica de les diligències policials o judicials”.
Periodistes i advocats, també retinguts

En el decurs de l’operatiu, tots els clients de la cafeteria de la Ciutat de la Justícia foren retinguts. Advocats i periodistes, immobilitzats durant 30 minuts, també van ser obligats a identificar-se. El jutge de guàrdia, Josep Maria Miquel Porras, es va personar als llocs dels fets, visiblement enfurismat, i reclamant la immediata presència dels responsables: “ara mateix vull el responsable d’aquest operatiu al meu despatx”. El passat mes de maig i des dels micròfons de RAC1, Felip Puig ja va anunciar que, contra la dissidència social, “aniria més enllà de la llei”. El TSJC acaba de confirmar, aquest dilluns, que ja ho ha fet.

 

EXTRET DE:

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/lactuacio-il%C2%B7legal-de-felip-puig-indigna-el-tribunal-superior-de-justicia-de-catalunya

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s