Vaga a les universitats catalanes el 17 de novembre

L’assemblea d’estudiants, professors i personal d’administració i serveis de les set universitats públiques catalanes que se celebrava aquest dissabte a Barcelona ha aprovat cridar a la vaga el pròxim dia 17 de novembre.

Fonts de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) han informat que l’assemblea, reunida durant tot el dia a la plaça Universitat de Barcelona, ha votat favorablement per instar a la vaga general del sistema universitari públic català tres dies abans de les eleccions generals del 20-N.

Ara, hauran de ser les assemblees de cada universitat les que aprovin la realització d’una jornada de vaga i una manifestació el dia 17 de novembre, data en la qual se celebra tradicionalment el Dia de l’Estudiant.

Abans d’aquesta jornada de vaga, els professors, estudiants i personal administratiu reunits aquest dissabte han acordat també sumar-se a la mobilització del 15-M, que es preveu que es realitzi divendres que ve, 15 d’octubre.

Ocupació de facultats

A més, també es podria ocupar alguna facultat de la Universitat de Barcelona al Raval, com a mesura de protesta per les retallades aplicades a les universitats públiques.

La PUDUP ha denunciat que la Generalitat de Catalunya pressiona els equips de govern de les universitats catalanes perquè redueixin les despeses del capítol 1, que correspon al personal.

La Generalitat i els rectors de les universitats públiques negocien actualment les possibles retallades amb vista a l’any vinent, que el govern ha xifrat en un 5% i que els segons no preveuen.

TOTS I TOTES LA VAGA!!

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/431712/index.php

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s