“Cap a la Vaga General”, manifestación en Barcelona

 

Les recents movilitzacions socials han posat sobre la taula el problema de coordinar de forma efectiva la feina que ja estaven duent a terme els moviments socials organitzats, sovint gent ja polititzada abans d’aquests darrers events, amb el creixent desencant de les persones que fins ara no hi participaven.

Ahir, després d’un any de la sonada vaga general del 29S, es va convocar una manifestació unitària de CNT, CGT, CSC i SO rememorant la data, sota el lema “La lluita és al carrer. Cap a la Vaga General”. També es podien llegir en diverses pancartes “L’Ensenyament public no és ven!”, “Ni reforma laboral, ni sindicats còmplices, ni retallades socials. La lluita és cada dia”, “Contra les retallades socials i laborals: mobilització i lluita”, entre algunes altres. La manifestació va començar a Foment del Traball passades dos quarts de set.

Malgrat el que es podia esperar, no va ser tan combativa com l’anterior. Per què, si el context social ha empitjorat, barcelona no torna a cremar? Bé, segurament hi ha moltes raons que ho expliquen (era dijous, no tothom combrega amb sindicats, el format pot no ser adecuat, no estem en el mateix moment etc), però valdria la pena reflexionar sobre el fet que hi ha una dicotoma entre qui milita i qui es troba ara en situació de lluita perquè s’ha vist afectat per la recessió. NO perquè aquí s’estigui classificant a les persones entre bons i mals militans sinó per adonar-nos plegades que cal ser conscients del context social en que vivim, i per tant aprofitar l’avinentesa per aprendre les unes de les altres, des de la humiltat, la solidaritat i deixant els dogmes abanda. Cal trobar-se en els espais comuns i cercar un llenguatge per entendre’ns, tot i l’esforç que suposa, s’haurà de tenir paciència i sobretot, delimitar una estratégia en funció dels objectius a assolir i sent conscients que cada pas pot tornar a ser improvitzat.

Allò social necessita de la societat.

Seguim treballant amb il·lusió, ganes i conscients del passos que volem donar per assolir les fites, entre les veïnes, als barris, a la feina o on s’escaigui.

 

 

EXTRET DE:

http://www.lahaine.org/index.php?p=56416

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s