RESPOSTA DE L’ASSEMBLEA DEL CASC ANTIC AL COMUNICAT DE LA “COMISSIÓ JURÍDICA DEL 15M”

RESPOSTA DE L’ASSEMBLEA DEL CASC ANTIC AL COMUNICAT DE LA “COMISSIÓ JURÍDICA DEL 15M”

L’últim dia de les festes de Gràcia la comissió Jurídica del 15M, va publicar un comunicat, en que denunciava a la policía per dedicar massa a la protecció dels polítics i els “VIPS” i descuidar la protecció dels ciutadans. En aquell text la “Comissió Jurídica del 15M” demanava més policia contra els carteristes i més accions contra els rebentapisos i els vàndals.
Com assemblea del Barri del Casc Antic volem aclarir que el comunicat de la Comissió Jurídica no ens representa. En cap moment hem consensuat cap tipus de proposta a favor d’una major repressió policial a qualsevol. En cap moment hem arribat a la conclusió que els problemes de convivència es puguin solucionar amb mesures policials. Com assemblea de barri, ens inclinem a pensar que la violència dels mercats i les polítiques neoliberals són els responsables de la desintegració del teixit social i, en conseqüència, de les conductes caníbals o violentes en la vida urbana. En poques paraules, ens sembla que el Capital i els seus aliats polítics són els grans carteristes, els majors rebentapisos i els grans vàndals. Els robatoris de carteres i de pisos són inacceptables però no són res davant el gran saqueig que exerceixen sobre la nostra vida els bancs, la patronal i els governs. Per tant, no podem demanar més repressió policial cap a les conductes desesperades que genera la pobresa, podem només demanar la redistribució radical de la riquesa.
A més, aquest comunicat no ens representa perquè mai hem autoritzat a aquesta comissió -o qualsevol altra- a treure comunicats en el nom del moviment. La signatura “comissió jurídica de 15m” fa que els seus textos es llegeixin no com el que veritablement són, és a dir, -opinions personals o de grup- sinó com comunicats del conjunt del moviment. Tal utilització de les paraules és il.legítima i indignant. Exigim que aquesta comissió o qualsevol altra s’abstingui d’usar el nom del moviment (mitjançant la signatura “comissió x de 15m”) per difondre opinions no consensuades per les assemblees dels barris. I repetim que, si segueixen la mateixa tàctica, ni ells ni els seus textos ens representen gens ni mica. Els membres que componen aquesta comissió poden, si els ve de gust, oferir els seus coneixements en assumptes jurídics, però si volen expressar els seus posicionaments polítics han de buscar altres mitjans.

Para leer el comunicado original de la comision juridica

http://es-es.facebook.com/notes/acampadabcn/nota-de-prensa-comision-juri

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/429342/index.php

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s