La batuda policial al Poble Sec va ser indiscriminada i amb tints racistes

Aquesta batuda coincideix amb les festes del Poble Sec, (http://huubs.imente.com/view?13108198121252395611) que arrenquen aquesta setmana. Aquesta operació indiscriminada en un barri popular ha estat aplaudida especialment per Alberto Fernández (PP) (http://huubs.imente.com/view?13108406951245052722), que reclama “més batudes als barris contra els robatoris”.

Els agents de la policia autonòmica i local van retenir un centenar llarg de persones emnig del carrer, que van ser seleccionats pel seu aspecte físic. Es van escorcollar persones de procedència diversa (d’origen llatinoamericà, africans, magrebins, asiàtics i de l’Europa de l’est) sense tenir el compte els protocols de respecte als drets del detingut.

Aquest tipus d’operacions massives han estat qüestionades repetidament per organismes com el Col.legi d’Advocats o SOS Racisme.

Alguns mitjans de comunicació han legitimat aquesta els mètodes d’aquesta operació a través d’informacions i titulars criminalitzadors i racistes, com ara la notícia del web Alertadigital amb el titular Los inmigrantes convierten el metro de Barcelona en un nido de carteristas (http://www.alertadigital.com/2011/07/16/los-inmigrantes-convierten-el-me/), que incloïa tots els immigrants en un mateix sac, convertits en delinqüents. Altres grans mitjans de comunicació han reproduït les notes policials literalment, sense contrastar els fets que es van produir al Poble Sec i ometent algunes situacions de tensió amb els veïns provocades per l’operatiu policial que va trencar la normalitat dels carrers d’aquest barri de Barcelona.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Felip Puig, ha declarat que l’actuació policial contra els carteristes és només el començament i que el problema no se solucionarà sense una reforma del Codi Penal que permeti acorralar judicialment els carteristes. “La reincidència no té mecanismes suficientment eficaços per evitar que una part de la policia caigui en una sensació d’impotència”, va dir Puig ahir, a la vegada que va apostar per reformar el Codi Penal en la propera legislatura.

 

EXTRET DE:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/427182/index.php

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s