Activitats de conmemoració del 75e aniversari de la Revolució Social.

ASSEMBLEA LLIBERTÀRIA DEL VALLÉS ORIENTAL

Comunicat  i Activitats d´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental amb motiu del 75è Aniversari de la Revolució Social 1936-2011

El proper 19 de Juliol, es compleix el 75 è aniversari d´una de les revolucions que va canviar les condicions de vida de milers de treballadors i treballadores catalanes i de la resta de l’estat, quan, després de derrotar el feixisme, passaren a controlar la majoria d´aspectes de la seva vida. Centenars d´empreses, camps de conreu, escoles, passaren a ser gestionats pels mateixos treballadors/es a través de les col·lectivitzacions i cooperatives. Aquells/es que fins aquell dia se li negaven els seus drets bàsics passaven a convertir-se en els protagonistes de les seves pròpies vides.

A la comarca aquesta realitat, comportà que centenars d´empreses com la Teneria i Can Fàbregas de Mollet, la Tintoreria Franco-Española de Parets, o Roca Umbert, Can Trullàs i Estabanell i Pahisa S.A de Granollers fossin gestionades en favor del poble, i no per beneficiar una minoria; què milers d´hectarees de conrreu fossin gestionats pels seus propis treballadors/es; que l´habitatge es convertís en un dret i no en una mercaderia a través de la seva municipalització; que es creessin cooperatives de consumidors/es, etc.

Actualment el capitalisme ens està mostrant la seva autèntica cara. Amb una realitat de crisi, i precarització de la majoria de la població. Aquesta realitat, a nivell comarcal es concreta amb més de 33.000 persones aturades, amb empreses amb beneficis que volen acomiadar treballadors/es com Derbi, amb desnonaments, i la destrucció del nostre territori.

Davant dels intents de criminalització i falsificació de la història per part dels i les historiadors/es al servei del poder, nosaltres avui com ahir, reivindiquem a aquells homes i dones que cercaven una societat més justa, igualitària i lliure per a tothom. Com a llibertàries ens comprometem a continuar la  lluita amb els objectius i conviccions que defensaven aquells revolucionaris i revolucionàries.

Gabinet de Premsa
assemblea.llibertaria.vo@gmail.com
www.assllivo.blogspot.com

Us adjuntem activitats previstes per aquesta data:

Exposició fotogràfica “L’exili republicà a França” i Xerrada-debat sobre el 75èaniversari de la Revolució del 36
L’Exposició,cedida per CNT66 Pyrénées-Orientales, es podrà visitar del 05 al 23 de juliol al cafè-restaurant Anònims de Granollers.
Xerrada-debat
75è aniversari de la Revolució del 36
La lluita del moviment llibertari contra el feixisme i per la revolució social
Dissabte, 16 de juliol a les 18 h.
Lloc: Anònims. C/ Miquel Ricomà, 57. Granollers
Amb Enric Melich Gutiérrez (exiliat a França, combat amb la guerrilla i col·labora amb una xarxa d’evasió. Finalitzada la segona guerra mundial continua activament la seva lluita llibertaria contra la dictadura franquista)

 

 

ATENEU LLIBERTARI DE SANTS

 

Agustí Guillamón presentarà a l’Ateneu de Sants el seu últim llibre: “Los Comités de Defensa de la CNT en Barcelona (1933-1938). De los Cuadros de defensa a los Comités revolucionarios de barriada, las Patrullas de control y las Milicias populares”, sobre aquesta faceta gairebé desconeguda dels llibertaris de la CNT als anys 30.

Dintre i fora de la CNT s’estava configurant poc a poc des de 1933 un esquelet “d’exèrcit revolucionari” que va tenir el seu baptisme de foc el 19 de juliol de 1936. Els comités de defensa van donar pas casi automàticament als comités de barriada i als comités d’abastos, que tants paralel·lismes tenen amb les assemblees populars de barri de avui.

Agustí va estudiar documents i actes de plenaris de la FAI a on es parlava clarament de la inminència de una guerra a Espanya i que era totalment necessari preparar-se.

http://www.ateneullibertari.info
http://www.aldarull.org

 

 

 

 

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s