[CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema

Perquè la crisi és el sistema

El recent nomenat president de la Generalitat, Artur Mas, en l’acte de presentació dels seus cent dies de govern, va proposar severes retallades socials i va apel·lar “AL SACRIFICI DEL POBLE CATALÀ” per a superar aquesta situació de “crisi provocada pel greu endeutament públic”, justificant que en una situació com aquesta, només és possible sortir amb retallades socials i amb l’augment d’impostos que permetin pagar els interessos a bancs i caixes.

Si fem una mica de memòria, no ens costarà gens recordar no només el multimillonari regal que recentment el govern central va fer als banquers, sinó totes les inversions en monumentals construccions i espectaculars actes megalòmans, en els quals s’han anat balafiant els diners dels impostos i propiciant les grans borses de corrupció, govern després de govern, sense que cap dels polítics, empresaris o banquers, plantegessin contenció alguna.

Ara, el president de la Generalitat, en comptes de dirigir-se a empresaris, multinacionals i banquers, demana sacrifici al poble català pel balafiament, la corrupció i l’abús sistemàtic dels diners públics per part de corporacions i interessos privats.

Un dels majors compromisos de qualsevol grup de govern, ha estat la política de concertació que ha prevalgut la inversió de serveis bàsics en el sistema privat, deixant el públic en condicions cada vegada més precàries i inoperants.

En aquests moments, “els nostres governants” consideren que deuen donar el cop de gràcia que permetrà, a aquest sistema econòmic capitalista, posar-se a l’altura del model neoliberal dels Estats Units, on, qualsevol servei bàsic es deu pagar doncs, el sistema públic, ha perdut el seu caràcter universal per a passar a convertir-se en benèfic i destinat als sectors més desprotegits de la societat.

Els processos productius de multifunció, mobilitat i de pèrdua de drets conquistats per la classe treballadora, pactats per govern i patronal conjuntament amb els sindicats majoritaris, han propiciat una precarietat laboral impressionant, augmentant alarmantment l’increment del nombre de persones parades i necessitades de subsidis per a la supervivència.

La reforma del sistema de pensions, que perllonga els anys de vida activa de les persones i el nombre d’anys cotitzats per a rebre unes mínimes prestacions, fan que una jubilació digna resulti inassolible per a una majoria i obre la porta a una reducció de l’esperança de vida de les persones que, sense economia, sense atenció mèdica necessària, amb malalties funcionals, sense qualitat de vida, etc…, siguin les candidates principals per a les grans borses de marginació que ja es comencen a notar.

L’augment d’impostos, la carestia de vida en general i de productes bàsics en particular, amb la retallada de serveis sanitaris i educatius indispensables, sumats a la desregularització del mercat laboral i de la especulació empresarial i bancària, anticipen el deteriorament definitiu d’aquest promès estat del benestar que mai hem conegut, d’aquí les paraules del president de la Generalitat de “SACRIFICI”.

I què significa aquest “SACRIFICI” per a un senyor tan “honorable” com creient i religiós? Només hem de llegir els passatges de la bíblia que abunden sobre això i comprovarem que, del que fonamentalment es tracta, és de sofrir prou en aquesta vida, per a arribar a el “paradís” una vegada morts.

I si ens resistim a sofrir? La resposta a aquesta pregunta la trobarem en l’altra “bíblia”, en aquest cas l’econòmica. La qual han escrit aquests “grans profetes” de les doctrines del neoliberalisme econòmic, la terra promesa del qual són els Estats Units i la seva “santa seu”, la Casa Blanca. Per a les persones que es resisteixin tenen preparats els “sistemes de xoc” sobre control social i policial, i per a les més refractàries, la seva inclusió en altre enorme “sistema industrial”, el penitenciari.

PERQUÈ LA CRISI ÉS EL SISTEMA,
TRENQUEM EL SEU SISTEMA

Convocatòria d’actes conjuntament amb la CNT-AIT
MATÍ
10h Esmorzar
10:30-12:30h Activitats infantils. Espectacle del grup Mimulus
11:30h Recital de poesia i canta-cançons
12h Miting
13h MANIFESTACIÓ
14h Dinar: paelles vegetals i ecològica i +…
PARC DE LES TRES XEMENEIES
Av. Paral·lel/ptge La Canadenca Paral·lel

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s